Kantolalta

Lisää luottamusta, lisää osaamista

”Tulee ihan Jussi Järventaustaa ikävä”, totesi muutama tuttavani, kun poistuimme Suomen Yrittäjien tilaisuudesta Finlandiatalolta 18.9.. Tilaisuus oli päättynyt Yrittäjien nykyisen toimitusjohtajan Mikael Pentikäisen puheenvuoroon. Pentikäisen unelmana tuntuu olevan työelämä, jossa ammattiliitoilla ei ole mitään roolia ja jossa työelämän ehdoista säädetään lain tasolla mahdollisimman vähän. Jossa irtisanominen on helppoa ja työehdoista sovitaan paikallisesti. Erityisen loukkaantunut Pentikäinen on siitä, että järjestäytymättömiä työnantajia kohdellaan lainsäädännössä toisella tavalla kuin järjestäytyneitä. Jussi Järventauksen herramiesmäinen kyky ja halu pitää yllä rakentavaa keskustelua eri suuntiin näyttää olevan nyt muisto vain.

Tilaisuudessa oli keskustelemassa lisäksi elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk). Kysyttiin myös hallituksen aikomuksesta tuoda eduskuntaan esitys alle 20 työntekijän yrityksissä irtisanomisen helpottamisesta. Lintilä ei paljon halunnut asiasta lausua, kun prosessi on kesken. Kuitenkin totesi, ettei hallitus aio taipua ay-liikkeen painostustoimien edessä ja eikä vedä pois lakiesitystä. Yrittäjien täyttämässä salissa tuo kannanotto sai raikuvat aplodit. En aplodeerannut.

SAK:n julkisuuteen tuoma, aloitteen vastustamiseen liittyvä kampanjakuva herätti pahennusta ja sai yrittäjät loukkaantumaan. Vastakkainasettelu ay-liikkeen ja yrittäjien välillä kiristyi. Iltaan mennessä kampanjakuva vedettiin pois. Monen mieleen tuli, kun somekeskustelua katsoi, taannoinen SAK:n suunnittelema vaalimainos vuodelta 2007, jossa näyttelijä Oiva Lohtander heitteli ruokaa. Tuo mainoshan ei koskaan päätynyt varsinaiseen käyttöön vaan vedettiin pois. Niin kävi tälläkin kertaa SAK:n kampanjointikuvan kanssa. Itse kampanja jatkuu.

On ikävää, että yrittäjien ja ay-liikkkeen suhde on näin pahassa kriisissä. Yrittäjillä on ylileveä käsitys omasta asemastaan yhteiskunnassa. Toistavat toisilleen ajatusta, että Suomi lepää yrittäjien varassa. Ei se tietenkään noin ole. Ilman työntekijöitä, palkansaajia, yritykset eivät kykenisi toimintaa pyörittämään. Molemmat tarvitsevat toisiaan, Suomi tarvitsee molempia. Tuttavani yliopistomaailmasta kertoi vuosia sitten olleensa yrittäjien laivaseminaarissa. Päällimmäiseksi vaikutelmaksi oli jäänyt, että yrittäjien suurin ongelma ovat työntekijät. Siksi moni jää yksinyrittäjäksi. Pidetään yllä puhetta siitä, että ensimmäisen työntekijän palkkaaminen on yrittäjän suurin riski. Riski on siinä, että henkilö ryhtyy työnantajaksi, vaikka ei ole selvillä siitä, mitä työnantajaksi ryhtyminen tarkoittaa.

Juuri tulleen tiedon mukaan (www.uusisuomi.fi) Varusteleka kaupan perustaja Valtteri Lindholm näkee asian toisin. Hän kertoo toisten yrittäjien varoittaneen palkkaamasta ketään. Lindholmin mielestä kaivattaisiin pikemminkin ohjeita siihen, että yrittäjän kannattaa mahdollisimman pian palkata ihmisiä avukseen. Hänen mielestään monilla yrittäjillä on ihan väärä asenne työllistämiseen ja harhaluuloja irtisanomisen suhteen. Hallituksen irtisanomislakia Lindholm pitää harhalaukauksena, jonka vaikutukset ovat epäselviä ja joka aiheuttaa vain tarpeetonta riitelyä.

Monilla yrittäjillä on epäselvä käsitys siitä, miten irtisanominen on mahdollista ja mitä työntekijän palkkaaminen merkitsee. Suomen Yrittäjien tulisi keskittyä pk-yrittäjien kouluttamiseen työnantajayrittäjämäiseen ajatteluun ja osaamiseen sen sijaan, että se ajaa niiden asiaa, jotka unelmoivat villistä lännestä työmarkkinoilla. Ennen työehtojen heikentämisiä kannattaisi perehtyä nykyisiin säädöksiin, jotka kohtelevat kaikkia yrittäjiä samalla tavalla. Kilpailun kannalta on olennaista, että säännöt ovat reiluja ja kaikille samat.

Työsuhteen ehtoja koskevaa lainsäädäntöä kehitettäessä on syytä alusta lähtien ottaa palkansaajien edustus mukaan valmisteluun ja rakentaa keskinäistä luottamusta. Kehittämiskohteita on työstettävä niin kauan, että löytyy yhteinen näkemys siitä, mitä molempien osapuolten edut voidaan sovittaa yhteen. Nyt on iso vaara, että hallituksen taipuminen Suomen Yrittäjien vaatimusten edessä johtaa seurauksiin, jotka ovat epämieluisia sekä ammattiliitoille että elinkeinoelämän keskusliitolle. Luottamuspulasta syntyvät tappiot tulevat lopulta suomalaisten maksettaviksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Yrittäjil yksilön vastuu itsestään korostuu . Monel syy pysyä vain "duunarina" toiselle on se jotta vastuuta omasta toimeentulosta, sairastumisista ja itsestä voi siirtää yrityksil ja yhteiskunnalle helpommin . Jos irtisanomis suojaa heikennetään työntekijän vastuu itsestä lisääntyy . Glopaalis maailmas se nyt vain olis terveempää , ehkä jopa yksilöl itselkin pitemmän päälle.

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

Monel syy pysyä vain "duunarina" on se, että puuttuu LIIKEIDEA, ei mikään vastuun siirtäminen!! Ihmiset käy töissä, että saa palkkaa sen verran, että leivän lisäksi pystyy ehkä maksamaan myös asuntolainan jne..

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Olet siinä aivan oikeessa jotta monelta puuttuu tietenkin myös liike idea . Mutta monelle aivan varmasti on myös mainitsemani syyt ratkaisevia .

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

Monilla yrittäjillä on epäselvä käsitys siitä, miten irtisanominen on mahdollista ja mitä työntekijän palkkaaminen merkitsee."

No se, ja sen myönsi myös Suomen Yrittäjät. Sen sijaan, että koulutettaisiin yrittäjiä, rankaistaan työntekijää!!!

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Hyvä kirjoitus. Yrittäjien edun ajaminen on surkeassa jamassa. Taso on niin heikko, että ay-vastaisuus lienee lähinnä pelkoa siitä ettei siellä oma pätevyys pärjää vastinparin kyvyille. Niin EK kuin Sy ajavat vain pienen vientiyritysten ryhmän etua ja muille sitten tätä kiukuttelulinjaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Vielä, kun saisi kaikki yrittäjät ymmärtämään, että asiansa osaava luottamusmies on yrityksen toimintaa tukeva, ei hajoittava henkilö.

Käyttäjän RaimoKorhonen kuva
Raimo Korhonen

Teollisuuden työnantajaliitot neuvovat pieniä jäsenyrityksiään henkilöstöasioissa, mukaan lukien irtisanomiset. Suomen Yrittäjät ei neuvo, vaan pelottelee.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Luottamuksellisesta liittosuhteesta puheenollen ks. 'aina heikomman puolella olevien' luotettujen aika ajoin ilmenevistä tekopyhistä ja kaksinaamaisistakin salavaikuttimista: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261204-v...

Liitoissahan on toki muunlaisiakin kuin luottamuksemme kohtuudella ansaitsevia luottamushenkilöitä ihan siinä missä ketkuja on työnantajapiireissäkin...

Käyttäjän jennitamminen kuva
Jenni Tamminen

SAK ei ole vetänyt pois kampanjakuvaansa, on ainakin tällä hetkellä esillä kampanjasivuilla. https://www.sak.fi/viimeinenniitti

Toimituksen poiminnat